Politi og toldere beslaglægger store mængder hård narko

Tre mænd er i de seneste dage blevet anholdt i København for indsmugling og besiddelse af hård narko.

Tre mænd er i de seneste dage blevet anholdt i København for indsmugling og besiddelse af hård narko. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard

På få dage har Københavns Politi beslaglagt i omegnen af 18 kilo hård narko og 40 liter flydende amfetamin, fortæller politikommissær Steffen Thaaning Steffensen.

Den største fangst gjorde politiet torsdag formiddag, hvor en 38-årig mand blev anholdt i Taastrup vest for København.

- Vi fik et tip om, at han kørte med noget skidt i en lastbil. Så vi fulgte efter ham og anholdt ham ude i Taastrup, fortæller Steffen Thaaning Steffensen.

I bilen fandt politiet 40 liter flydende amfetamin og cirka 10 kilo kokain. Derefter tog man til mandens adresse, som blev ransaget.

»Her fandt vi to kilo heroin,« fortæller Steffen Thaaning Steffensen.

Manden bliver fredag fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten i København. Her vil anklagemyndigheden kræve ham varetægtsfængslet.

Sagen er den tredje større beslaglæggelse af hård narko inden for en uge. I de seneste dage har tolderne i Københavns Lufthavn nemlig taget to mænd med urent mel i posen.

Den ene var en lettisk mand, som torsdag via Tanzania ankom til lufthavnen.

I en dobbeltsidet kuffert gemte han 3,5 kilo hvid heroin, og ifølge Steffen Thaaning Steffensen var det en forholdsvis professionel anordning i kufferten, som blev brugt til at skjule stofferne.

Men tolderne blev ikke narret. Og det gjorde de heller ikke lørdag, da en brasiliansk mand, som forsøgte at smugle tre kilo kokain ind i en kuffert med en ekstra bagbeklædning.

Han er blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

/ritzau/