Politi: Mand handlede thailandske kvinder til bordel

En mand er blevet varetægtsfængslet for at drive bordel på Amager. Han mistænkes for menneskehandel.

Politi. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

København. En 40-årig mand fra Nordsjælland er torsdag blevet varetægtsfængslet i en sag om menneskehandel til prostitution og rufferi.

Københavns Politi mistænker ham for at drive bordel på Amager med handlede kvinder fra Thailand. Det oplyser politikommissær Carsten Ahrends, Københavns Politi.

- Vi har indtil videre dokumentation for, at der kan være tale om syv kvinder, men det kan godt være flere, siger Carsten Ahrends.

Der er i alle tilfælde tale om kvinder fra Thailand. De er i alderen mellem 20 og 25 år.

Manden, der er fra området mellem Frederikssund og Frederiksværk, blev anholdt onsdag, hvor politiet også ransagede forskellige adresser, som han har tilknytning til. Det er blandt andet også adresser i Gladsaxe og i Sverige.

- Vi var ude og ransage i går fem-seks steder, og vi fandt en masse ting, som vi nu undersøger, siger Carsten Ahrends.

Politiet har efterforsket mistanken mod manden siden februar på baggrund af et tip om hans mulige ulovlige virksomhed.

Da den 40-årige torsdag var i grundlovsforhør, fandt dommeren mistanken mod ham stærk nok til at varetægtsfængsle ham i 27 dage.

Kvinderne er blevet sigtet for ulovligt ophold, og politiet er i gang med at afhøre dem.

Derefter bliver Center mod Menneskehandel under Socialstyrelsen koblet på sagen for at hjælpe politiet med at vurdere, om der har været tale om menneskehandel.

- Vi mener, at kvinderne i denne sag godt kan være handlet, og hvis det er handlede kvinder, kommer de på et safe house (et herberg. red.), som Center mod Menneskehandel driver, siger Carsten Ahrends.

Hvis der ikke har været tale om menneskehandel, vil kvinderne blive fængslet, indtil de kan blive sendt hjem til Thailand.

/ritzau/