Politi lurede på narkoring med drone fra luften

13 mænd er anklaget for at indsmugle 300 kilo kokain til Danmark via Tyskland. Toldere fandt dog narkoen.

Da containeren den 26. februar 2021 ankom til Københavns Frihavn, var politiets efterforskere på plads og klar til at overvåge. De kunne fotografere, hvordan personer færdedes ved området og tog billeder af containeren (arkivfoto). Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Charisius
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens en gruppe mænd angiveligt bestræbte sig på et gigantisk narkokup i Hedehusene vest for København, var politiets efterforskere hele tiden et skridt foran.

For mens mændene mødtes og antageligt lagde planer, lå politifolk på lur med kameraer og overvågede deres mindste skridt. Ja sågar fra luften holdt efterforskerne øje ved hjælp af en videodrone.

Anklager Tomas Hugger fra politiets National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) fortalte fredag i Københavns Byret om sagens detaljer, da han i Østre Landsrets tidligere lokaler i Bredgade i København forelagde sagen mod de 13 mænd, som er under anklage.

De er anklaget for at have spillet forskellige roller i en narkobande, som havde til formål at smugle 300 kilo kokain af høj kvalitet ind i Danmark. De nægter sig skyldige.

Den 1. marts 2021 hang en videodrone i luften over værktøjsproducenten Preben Z. Jensen A/S i Hedehusene. Her var en skibscontainer fra Brasilien med metalvarer endt efter at være blevet fragtet via Holland og Bremerhaven i Tyskland.

Og det var takket være tolderne i Bremerhaven, at dansk politi var et skridt foran. For de opdagede nemlig, at containeren fra Brasilien ud over metal indeholdt kokain og alarmerede dansk politi.

Da containeren den 26. februar 2021 ankom til Københavns Frihavn, var politiets efterforskere på plads og klar til at overvåge. De kunne fotografere, hvordan personer færdedes ved området og tog billeder af containeren.

Og det var politiets folk, som 1. marts fragtede containeren til Preben Z. Jensen i Hedehusene, hvor dronen hang ovenover, og hvor andre politifolk med kameraer lå på lur i det skjulte.

Da en gruppe mænd forsøgte at komme ind i containeren – kokainen var allerede fjernet i Bremerhaven, men det vidste kun politiet – blev de anholdt. I området blev andre anholdt i minutterne efter, og i den følgende tid foretog politiet yderligere fire anholdelser.

Som nævnt er 13 mænd tiltalt i sagen. To af dem erkender delvist, men siger, at de kun deltage i planer om at komme i besiddelse af en mindre mængde hash.

Og alle nægter, at de skal have lagt planer om at bruge våben og tvang over for personalet hos Preben Z. Jensen, så de kunne komme til containeren.

Sagen behandles over 20 dage i løbet af efteråret, og der ventes at falde dom 14. oktober.

/ritzau/