Politi jager sælger af ulovlig fyrværkeri

Nordjyllands Politi vil gerne høre fra borgere, der ligger inde med oplysninger om de krysantemumbomber, som nytårsaften kostede tre mænd livet.

Foto: Mogens Flindt. Arkivfoto
Læs mere
Fold sammen

Nordjyllands Politi anmoder nytårsdag offentligheden om hjælp med oplysninger om salg af krysantemumbomber i området omkring Hobro og Mariager.

Politiets appel kommer i forbindelse med efterforskningen af de to fyrværkeriulykker, der nytårsaften kostede tre mænd livet i Nordjylland.

Mændene døde af de kvæstelser, som de pådrog sig, da krysantemumbomber ved to lejligheder eksploderede under affyring. To personer yderligere er bragt til Rigshospitalet for behandling af deres meget omfattende skader. Disse mænd på henholdsvis 24 og 28 år meldes uden for livsfare, men de ligger fortsat i respirator.

Nordjyllands Politi hører også gerne fra offentligheden, hvis man skulle ligge inde med andre oplysninger vedrørende ulykkerne.

Myndighederne opfordrer på det kraftigste andre, som måtte være i besiddelse af krysantemumbomber, til at være meget varsomme. Der er tale om livsfarligt fyrværkeri, og derfor skal man ikke forsøge at bortskaffe fyrværkeriet på egen hånd.

Politiets efterforskning har torsdag ført til et fund af endnu en krysantemumbombe i den bil, der tilhørte den 37-årige familiefar, der blev dræbt i den ene af ulykkerne nytårsaften.

»Man har fundet en ueksploderet bombe i den bil, der tilhørte den afdøde. Og den har vores ammunitionsryddere fra Skive Kasserne taget med,« siger vagtchefen ved Nordjyllands Politi, Henrik Bech, til eb.dk.

Nordjyllands Politi kan kontaktes på 114, hvis man har oplysninger i sagen.