Politi indkalder til nye afhøringer om skraldebilsulykke

Københavns Politi indkalder nu til nye afhøringer i sagen om den løbske skraldebil, der dræbte en amerikansk turist på Strøget i sidste uge. Det sker på baggrund af bilinspektørens undersøgelse, der kom tirsdag.

Politiafspærringen på Strøget i København, hvor en amerikansk turist blev dræbt af en løbsk skraldebil onsdag aften 29.august 2012. Ulykken skete lidt før klokken 19. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Hagemann Bro
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tirsdag fik Københavns Politi undersøgelsen fra bilinspektøren i sagen om den eldrevne mini-skraldebil, der onsdag aften i sidste uge løb løbsk på Strøget og dræbte en 63-årig amerikansk turist fra Pennsylvania.

Det oplyser vicepolitikommissær Jesper Lotz fra Station City til Berlingske Nyhedsbureau.

- Undersøgelsen afstedkommer, at vi er nødt til at lave nogle yderligere undersøgelser og nogle flere genafhøringer af nogle af dem, vi allerede har talt med, fortæller Jesper Lotz.

Politiet vil ikke løfte sløret for, hvad der præcist ligger til grund for de nye afhøringer, eller om ulykken skyldes en mekanisk eller en menneskelig fejl.

- Vi er nødt til at lave nogle ekstra undersøgelser for at finde ud af, hvad der er op og ned i det her, siger vicepolitikommissæren og understreger, at politiet arbejder på højtryk i sagen.

En renovationsmedarbejder fra Københavns Kommune steg onsdag aften i sidste uge ud af sin eldrevne mini-skraldebil på Strøget for at samle affald op. Skraldebilen løb imidlertid løbsk og dræbte en amerikansk turist.

Om renovationsmedarbejderen, der i øjeblikket får læge- og psykologhjælp på Bispebjerg Hospital, er en af de personer, der skal genafhøres, ønsker politiet ikke at kommentere.

Den involverede skraldebil var ifølge Københavns Kommune til syn i maj i år.