Politi håber på lokal hjælp efter dødelig vold mod læge

58-årig kvinde boede alene i hus i Tisvildeleje. Hun overlevede ikke voldeligt overfald.

Efter et voldsomt overfald i Tisvildeleje på en kvinde, der døde af sine kvæstelser, håber politiet på hjælp fra områdets borgere til at opklare sagen.

»Hvis nogen for eksempel har lagt mærke til biler, man ikke har set tidligere, vil vi gerne høre om det,« siger politikommissær Henrik Gunst fra Nordsjællands Politi.

Kvinden, der ifølge sn.dk var læge, blev 58 år. Hun boede alene i et hus på den grusbelagte Aspevej.

Politiet fik anmeldelse om sagen klokken 03.14 natten til tirsdag. Den kom fra »en familierelation«. Selve forbrydelsen skete cirka en halv time forinden, oplyser Henrik Gunst.

Flere teorier er i spil i efterforskningen. Det er onsdag formiddag således tilsyneladende ikke klarlagt, om den 58-årige kendte gerningsmanden - eller mændene i forvejen.

»Vi efterforsker bredt, vi holder alle muligheder åbne,« siger politikommissæren.

Han ønsker ikke at svare på, om offeret har mistet penge eller værdier i forbindelse med overfaldet. Heller ikke voldens karakter vil politikommissæren onsdag sige noget om.

»Vi er glade for de henvendelser, vi allerede har fået. Men vi vil gerne have flere,« siger Henrik Gunst.

Interessen retter sig mod observationer af personer eller biler i området. Og ikke kun omkring gerningstidspunktet, men også i dagene forud.

Også onsdag vil betjente gå rundt i området for at tale med folk og naboer, ligesom det skete tirsdag.

Aspevej udgår fra Hovedgaden i Tisvildeleje og er normalt et meget roligt sted med enkelte sommerhuse og ellers helårsparcelhuse, skriver Frederiksborg Amts Avis onsdag.

Kvinden købte huset, hun boede i, for cirka fire år siden, beretter avisen. Naboer beskriver hende som venlig, åben og hjælpsom, skriver sn.dk onsdag.

/ritzau/