Politi gravede forgæves efter Blekingegadebandens våben

Politiet har været på gravearbejde i et forsøg på at finde et af Blekingegadebandens skjulte våbenlagre. Men forsøget endte forgæves.

Bankbilen her blev frarøvet 8 mio. kr. af Blekingegadebanden i 1983. Arkivfoto: John E. Jacobsen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gennem 24 år har et medlem af Blekingegadebanden ruget over en hemmelighed. Et våbenlager lå gravet ned ved Nivå, og hvem ved hvad der kunne ske, hvis nogen kom for tæt på bunken af panserværnsraketter og sprængstof.

Derfor har politiet nu været på gravearbejde i Nordsjælland i et forsøg på at opklare en lille flig af det mysterium, som banden efterlod sig.

Ifølge politikommissær Steffen Th. Steffensen fra Københavns Politi fik hele den gamle sag nyt liv, da et af bandemedlemmerne gik til bekendelse over for den tidligere kriminalinspektør Jørn Moos, der i sin tid var leder af efterforskningen mod banden. Kriminalchefen og bandemedlemmet har fra tid til anden haft kontakt med hinanden gennem årene, fortæller Moos.

De mange våben stammer fra et indbrud i et svensk våbenlager i Flen i 1982. Men selv om politiet gennem flere dage har gravet i et område syd for Nivå, så fandt man ingenting.

- Vi fandt en masse dåser og andet affald. Vi kan ikke sige, hvad der er sket med våbnene, siger Steffen Th. Steffensen.

/ritzau/