Politi forventer gnidningsfri trafik under skole-demo

Selv om 7.000 elever har meldt sig til tirsdagens demonstration mod skolereformen, forventer Københavns Politi ikke trafikale problemer. Lad os nu se, hvor mange der dukker op, lyder det.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En time inden, elev-demonstrationen mod skolereformen begynder på Rådhuspladsen i København, har 7.000 tilmeldt sig på Facebook.

Det bekymrer dog ikke politiet, der forventer, at trafikken i centrum vil komme til at køre gnidningsfrit trods demonstrationen. Det fortæller vagtchef ved Københavns Politi Henrik Svejstrup.

»Umiddelbart forventer vi ikke, at det vil skabe trafikale problemer. Nu må vi jo lige se, hvor mange der dukker op. Anmelderen regner selv med, at der kommer omkring 500. Og hvis der virkelig kommer så mange, som der har meldt sig til på Facebook, så må vi jo melde information ud på Twitter,« siger vagtchefen.

»De skal gå fra Rådhuspladsen til Christiansborg Slotsplads (cirka 1,2 kilometer, red.), så det er jo ikke særlig meget af byen, der bliver påvirket af det,« tilføjer han.

Demonstrationen er arrangeret af en gruppe skoleelever fra Nørrebro i København, der beskriver sig selv som »en gruppe danske elever, der er trætte af, at den nye skolereform stjæler vores frihed«. Med demonstrationen ønsker de at give »en stor mellemfinger til den nye skolereform«.

Demonstrationen afvikles midt i skoletiden. Derfor lyder opfordringen: Pjæk fra skole.

»Alle landets elever må stå sammen. Vores fritid bliver taget fra os, og vi bliver tvunget til at være flere tusinde timer mere i skole om året end alle de andre skandinaviske lande,« skriver arrangørerne på Facebook.

Hos Københavns Politi understreger vagtchef Henrik Svejstrup, at politiet selvfølgelig vil være til stede under demonstrationen, og at man forventer, den vil forløbe stille og roligt.

»De vil jo bare give en mellemfinger til skolereformen, så jeg kan ikke forestille mig andet, end at det vil forløbe fredeligt. Og hvis det så viser sig, at der kommer mange, så vil vi også hjælpe til med trafikken,« siger han.

Ifølge Berlingske betyder skolereformen, der trådte i kraft i sommeren 2014, at danske skoleelever kan forvente at tilbringe 10.960 timer på skolebænken, hvilket er det højeste antal timer blandt OECD-landene.