Politi: Fire bandemedlemmer påkørte bevidst en fodgænger

Fire mænd fremstilles torsdag i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. De sigtes for at have påkørt en mand.

Tre mæn på henholdsvis 19, 20 og 20 år fremstilles torsdag formiddag ved Retten i Aarhus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Fire bandemedlemmer fremstilles mandag i grundlovshør ved Retten i Aarhus sigtet for bevidst at have påkørt en 25-årig mandlig fodgænger i Aarhus.

Det skulle være sket 23. februar klokken 04.45.

Det bekræfter Østjyllands Politi.

»Det er vores opfattelse, at den påkørsel er sket som led i den verserende bandekonflikt i Aarhus,« oplyser politiets presseafdeling.

Tre af mændene er henholdsvis 19, 20 og 20 år gamle og har ifølge politiet tilknytning til grupperingen Trillegården.

De skulle fremstilles ved Retten i Aarhus klokken 09.30 sigtet for kvalificeret vold i forbindelse med episoden, der fandt sted i krydset ved Silkeborgvej og Christian Winthers Vej.

Da grundlovsforhøret skulle til at gå i gang, dukkede en fjerde mand op, som var sigtet og eftersøgt i sagen. Han blev anholdt på stedet og bliver også fremstillet i sagen, oplyser Østjyllands Politi.

Anklagemyndigheden vil begære lukkede døre ved fremstillingen af hensyn til den videre efterforskning. Derfor ønsker politiet ikke at sige yderligere om sagen foreløbigt.

Det vides derfor ikke, hvorfor politiet vurderer, at påkørslen er sket som led i en bandekonflikt, eller hvordan mændene forholder sig til anklagerne mod dem.

Politiet oprettede for en måneds tid siden en visitationszone i dele af Aarhus. Det blev netop gjort på grund af konflikter mellem grupperinger i byen.

Zonen blev mandag forlænget i tre uger.

I visitationszonen kan betjente foretage kropsvisitationer, undersøge tøj, biler eller andet, for at finde ud af om nogen har for eksempel våben på sig. Det kan de gøre uden at have en konkret mistanke mod den pågældende.

/ritzau/