Politi: Efterlyst for drabsforsøg er tilbage i Danmark

I 2011 blev Ali Kachach idømt syv års fængsel for drabsforsøg. Nu efterlyses den 35-årige mand i en anden sag.

Nordjyllands Politi efterlyser 35-årige Ali Kachach for drabsforsøg. Fold sammen
Læs mere

Få dage inden årsdagen for nedskydningen af en 25-årig mand i Aalborg tror politiet, at en eftersøgt gerningsmand har vovet sig tilbage til Danmark.

Nordjyllands Politi mener, at den 35-årige Ali Kachach efter skudepisoden 13. oktober 2016 flygtede ud af landet, men at han nu er tilbage.

»Han har hele tiden været klar over, at vi leder efter ham. Det må være ubehageligt, når man konstant skal kigge sig over skulderen,« siger efterforskningsleder Henrik Staal i en pressemeddelelse.

Den mistænkte blev varetægtsfængslet in absentia 29. december 2016. Siden da har han været eftersøgt via Interpol.

Det var i Skydebanegade i det vestlige Aalborg, at en 25-årig mand natten til 13. oktober sidste år blev ramt af flere skud. Manden var aldrig i livsfare, men alligevel betragter politiet episoden som et drabsforsøg.

Efter alt at dømme var Ali Kachach ikke alene om forbrydelsen.

Således er det lykkedes anklagemyndigheden at få én person dømt i sagen, og ifølge politiet er der flere gerningsmænd i sagskomplekset.

Da Ali Kachach tilbage i 2009 var involveret i en anden sag om drabsforsøg, foregik opgøret ligeledes i Aalborg.

I Vestre Landsret blev både han og den 40-årige Ole Jensen straffet med syv års fængsel for drabsforsøg og grov overtrædelse af våbenloven.

En tredje mand, SZ, blev idømt 16 måneders fængsel. Han blev frifundet for tiltalen om drabsforsøg, men dømt for ulovlig våbenbesiddelse.

Skudepisoden blev udløst efter længere tids strid mellem rockergruppen Bandidos og det kriminelle indvandrermiljø i Aalborg. Den 17. oktober 2009 skulle stridsøksen begraves ved et forsoningsmøde på Cafe Ib René Kairo.

I stedet endte det i skyderi, og SZ blev ramt flere gange, da Ole Jensen affyrede sit våben. Ole Jensen skød mod Ali Kachach og SZ, efter at Kachach affyrede flere skud mod ham uden at ramme.

/ritzau/