Politi efter afspærring af Københavns Lufthavn: Intet, der tyder på »alvorlige forhold«

En "hændelse" fik politiet til at afspærre Terminal 2 i Københavns Lufthavn tirsdag morgen. Lufthavnen er nu genåbnet.

Københavns Lufthavn oplyser, at Terminal 2 er afspærret på grund af en undersøgelse af noget specialbagage, tirsdag den 12 september 2017.. (Foto: Martin Sylvest/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

OPDATERET: Københavns Politi oplyser på Twitter, at afspærringen af Terminal 2 i Københavns lufthavn tirsdag morgen alene skyldtes et rutinemæssigt tjek af et fly. Der er ifølge politiet intet, der tyder på et "alvorligt forhold".

Hele Københavns Lufthavn er åbnet igen. Terminal 2 var i en periode spærret tirsdag morgen, mens politiet undersøgte noget specialbagage.

Men omkring klokken 09.30 efter godt to timer kunne terminalen åbne igen. Det oplyser Morten Bro, pressevagt hos Københavns Lufthavn.

Politiet er dog ikke helt færdige i lufthavnen endnu.

»Politiet undersøger fortsat mistænkeligt forhold ved fly,« skriver Københavns Politi på Twitter.

Der er på nuværende tidspunkt stadig ingen nærmere oplysninger om, hvad der præcis er sket i lufthavnen. Men politiet oplyser på Twitter, at det er ren rutine:

Selv om lufthavnen er åbnet helt igen, skal passagerer stadig væbne sig med tålmodighed.

På grund af politiets arbejde skal man stadig forvente trængsel i og omkring lufthavnen samt forsinkelser i flytrafikken, oplyser Københavns Lufthavn.

Det var tirsdag tidlig morgen, at terminalen blev spærret.

»Politiet arbejder i Københavns Lufthavn, og Terminal 2 er afspærret,« oplyste Københavns Politi på Twitter tirsdag morgen klokken 07:19.

Københavns Lufthavn oplyste ligeledes på det sociale medie, at afspærringen af Terminal 2 skyldtes en undersøgelse af noget specialbagage.

»Det er ikke muligt at tjekke ind i lufthavnens Terminal 2 tirsdag morgen. Det påvirker flyafgange ud af Københavns Lufthavn,« fortalte Morten Bro tidligere.

»Man skal følge de anvisninger, der kommer fra højttaleranlæg og på lufthavnens hjemmeside,« sagde han.

En lang række selskaber har check in i lufthavnens Terminal 2 - herunder Norwegian, Ryanair, Easyjet, Singapore Airlines, Finnair, Air France, KLM og Qatar Airways.

Af Norwegians hjemmeside fremgår det, at flere flyafgange er forsinket samt har fået ændret gate.

Selv om flyselskabet SAS har check-in i Terminal 3, kan politiets arbejde gå hen og give forsinkelser på mellem ti og tyve minutter, oplyste pressekontakten hos SAS tidligere.

/ritzau/

LÆS MERE