Politi: Bilister er lige så slemme på landevejen som cyklister

Både cyklister og bilister skal køre pænt på landevejene, lyder det fra Nordsjællands Politi, der er på vej med en kampagne rettet mod begge typer trafikanter.

Både cyklister og bilister skal køre pænt på landevejene, lyder det fra Nordsjællands Politi, der er på vej med en kampagne rettet mod begge typer trafikanter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere motionscyklister har formentlig fået travlt med at få sat reflekser og ringklokke på cyklen, efter Nordsjællands Politi har offentliggjort, at de er på vej med en kampagne rettet mod synderne i tætsiddende spandex.

Men det er ikke kun motionscyklister, der skal til at tænke sig bedre om på landevejene. Bilister er i lige så høj grad en del af den kommende kampagne, oplyser Henrik Suhr, politimand og pressekonsulent ved Nordsjællands Politi.

»Det er dem, der ikke opfører sig ordentligt over for hinanden og ikke optræder hensynsfuld over for hinanden - ligesom der står, man skal, i færdselsloven,« siger han.

»Det er altså både mod cyklister OG bilister, for de er lige så slemme.«

Nyheden om kampagnen kommer oven på en undersøgelse, som blandt andet bilisternes interesseorganisation FDM og Danmarks Cykle Union (DCM) står bag. Konklusionen er klar: Antallet af konflikter mellem de to- og firhjulede er stigende.

Hos Nordsjællands Politi er der flere eksempler på vejvreden.

»Cyklister har banket oven på en bil, der kører forbi, og bilister har sprinklet, mens de er kørt helt tæt forbi en gruppe motionscyklister,« siger Henrik Suhr.

Som en del af kampagnen, der endnu ikke er køreklar, vil politiet derfor forsøge at fange episoderne på video.

»Vi vil have patruljer på de veje og de tidspunkter, hvor vi ved, cykelrytterne er der. Og så har vi videobiler og -motorcykler, der kører rundt og optager, hvad der sker. Det skal bruges som bevis mod begge parter, for vi vil gerne sørge for, at der er hensynsfuldhed i trafikken,« siger Henrik Suhr og tilføjer:

»Og jeg understreger: Begge parter. Alle skal opføre sig ordentligt i trafikken.«