Politi bekræfter: Ingen fældende beviser i Scandinavian Star-sag

To års efterforskning har ikke givet beviser, der giver grundlag for at sigte nogen for skibsbranden.

Oslo 20160809. Pressekonferanse om Scandinavian Star. Politimester Hans Sverre Sjøvold, etterforskningsleder Terje Bechmann Dahl og påtaleansvarlig Hanne Fauske under pressekonferansen om Scandinavian Star-etterforskningen på politihuset på Grønland i Oslo tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Larsen, Håkon Mosvold
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Efter to års efterforskning opgiver det norske politi nu at finde beviser, der kan føre til yderligere sigtelser i sagen om skibsbranden på Scandinavian Star.

Det oplyser Hans Sverre Sjøvold, der er politimester i Oslo på et pressemøde, der begyndte tirsdag klokken 13.

- Vi har givet flere svar i sagen, men vi har ikke opklaret straffesagen, sagde politimesteren i de indledende bemærkninger på mødet.

Efterforskningen af sagen blev delvist genoptaget i februar 2014, efter at politimesteren i Oslo besluttede at se nærmere på de økonomiske forhold, der var knyttet til skibet.

Ifølge den norske politimester har politiet i Oslo brugt omfattende ressourcer på afhøringer i en række lande for at få svar på nogle af de spørgsmål, der stadig er knyttet til sagen.

- Vi har gennemført en total gennemgang af sagen og har haft syv-otte efterforskere på sagen i to år, sagde politimesteren.

Oslo Politi oplyser, at efterforskningen ikke har været rettet mod en eller flere personer, men har været fokuseret på at få oplyst de faktiske forhold.

Politiet har allerede fået kritik af både en dansk og norsk støtteforening for håndteringen af sagen.

Blandt andet med påstande om, at politiet har udeladt vigtige beviser i sagen.

Den norske politimester adresserede på pressemødet kritikken fra de pårørende.

- Der er mange, som blev dræbt, og mange har været i smerte og er stadig i smerte i dag, fordi de har mistet deres nærmeste.

- Vi har derfor brugt meget tid på sagen for at finde ud af, hvad der skete den aprilnat i 1990, sagde han.

- Vi er indforstået med, at der er mange meninger om sagen, men det må vi leve med, sagde Hans Sverre Sjøvold, inden han gav ordet videre til efterforskningslederen i sagen.

Med Oslo Politis henlæggelse af sagen ved man i dag stadig ikke, hvem der er gerningsmanden bag skibsbranden, der kostede 159 mennesker livet.

/ritzau/