Politi afblæser bombefrygt ved Hotel Marriott

Politiet har undersøgt den bil, der siden i nat har været skyld i afspærringer og evakuering af Marriott Hotel i København. Der blev ikke fundet noget farligt i bilen.

Læs mere
Fold sammen

Siden klokken to natten til lørdag nat har en mistænkelig bil været skyld i, at Hotel Marriott skulle evakueres, og gæsterne skulle bringes i sikkerhed - ligesom et stykke af Kalvebod Brygge har været afspærret.

Men kort efter klokken ni lørdag morgen er afspærringen blevet ophævet - og bombefrygten afblæst.

»Bilen foran Hotel Marriott er undersøgt. Der blev ikke fundet noget farligt. Trafikken er genåbnet i området,« skriver Københavns Politi på Twitter.

I løbet af morgenen har Forsvarets bomberyddere (EOD) undersøgt bilens indhold og har blandt andet åbnet kufferter derfra. Bilen var fuld af en masse genstande, og derfor har det taget lang tid at sikre sig, at der ikke var nogle farlige ting iblandt.

Bomberydderne har arbejdet med bomberobotten Rullemarie det meste af morgenen.

Københavns Politi blev natten til lørdag kontaktet af hotellet, fordi en mand opførte sig mistænkeligt.

Da politiet ankom til stedet, valgte man ud fra mandens opførsel og »nogle mistænkelige effekter« - heriblandt kufferterne - der var efterladt i bilen, at afspærre området og evakuere hotellet.

»Han har ikke fremsagt nogle trusler. Det er alene hans adfærd, der gjorde, at man blev bekymret,« fortalte vagtchef Michael Andersen fra Københavns Politi tidligere på morgenen.