Politi advarer efter fund af pistol i Pusher Street

Politichef i appel til hashkøbere - de støtter de kriminelle, der er villige til at begå vold mod politiet.

ARKIVFOTO: Københavns Politi er fredag 17. juni 2016 i gang med fjerne hashboder i Pusher Street i Christiania. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En pistol ladt med ni patroner er onsdag morgen fundet af politiet i forbindelse med en aktion mod hashmarkedet i Christiania.

Sagen vækker bekymring, lyder det i en kommentar fra chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov. Samtidig appellerer han til de mennesker, der er kunder i Pusher Street:

»De, der køber hash i Pusher Street, støtter den organiserede kriminalitet og dermed de kriminelle, der gentagne gange forsvarer denne kriminalitet med vold mod politiet.«

Chefpolitiinspektøren minder i en pressemeddelelse om de skud, der blev affyret mod politifolk i august 2016 af en mand, som var involveret i hashhandlen i Pusher Street.

En betjent blev ramt i hovedet, og også en turist, der tilfældigt var på stedet, blev såret.

Den pistol, som blev fundet onsdag morgen, lå i en bygning nær Pusher Street, oplyser vicepolitiinspektør Lars-Ole Karlsen.

»Vi ved, at pusherne har adgang til bygningen. Det er vores formodning, at den tilhører pusherne,« siger han.

Afsløringen af skydevåbnet er ikke overraskende for politiet, lyder det.

»Vi har på det seneste fornemmet en klar optrapning af voldsparatheden og retorikken,« siger Lars-Ole Karlsen til Ritzau.

Ved onsdagens aktion skete der ingen anholdelser. Betjentene fandt cirka otte kilo cannabis-produkter. Ved en anden aktion for nylig blev der kastet kanonslag mod politiet.

I øvrigt kom en person alvorligt til skade i forbindelse med en anholdelse i Pusher Street sidst på aftenen 20. marts, oplyste politiklagemyndigheden tirsdag.