Politi: 17 anholdte mænd ville begå farlige overfald

Retten i Hillerød kommer på ekstraarbejde lørdag. Dommere skal afgøre anmodning fra anklagere.

Et planlagt farligt overfald på en gruppering i Nordsjælland blev afværget, da politiet fredag aften i Frederikssund anholdt 17 mænd i tre biler med knive, køller og knojern.

Sådan lyder meldingen fra Nordsjællands Politi lørdag, hvor anklagere vil bede Retten i Hillerød om at varetægtsfængsle samtlige anholdte.

Alle sigtes for forsøg på farlig vold, oplyser vagtchefen ved Nordsjællands Politi. Ifølge politiet havde de planlagt et angreb mod en anden gruppering.

Det var fredag aften cirka klokken 18.45, at politiet stoppede de tre biler ved Haldor Topsøe Park i Frederikssund.

Mændene er i alderen fra 19 til 33 år. Ifølge politiet skulle de have tilknytning til en kriminel gruppering, men hvilken har man ikke ønsket at oplyse.

Fredag aften afviste en talsperson for Nordsjællands Politi, at de mange mænd i bilerne kan forbindes til sagen om et og flere drabsforsøg i Rungsted for to uger siden.

Tilsyneladende var politiet i forvejen opmærksom på, at noget var i gære.

- Vi har en øget interesse for nogle ting i det område, sagde pressekoordinator Henriette Døssing fredag aften. Lørdag kommer vicepolitiinspektør Lau Lauritzen med en uddybning:

- Som led i vores indsats over for de kriminelle netværk er vi på forkant med deres færden, og det var derfor, vi i går kunne skride til anholdelse, udtaler han i en pressemeddelelse.

De 17 tilhører ifølge politiets mistanke "et organiseret kriminelt netværk". Retsmøderne indledes lørdag klokken 13.

/ritzau/