Polak spyttede og sparkede betjente ved landskamp

43-årig mand er idømt fængsel og udvisning for vold mod politiet. Straffen er afsonet med varetægtsfængsling.

Politibil. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard

Luften var tyk af frustration, da fodboldtilhængere fra Polen ikke kunne indløse deres billet til Parken, fordi billetterne var købt til en tribune, hvor der kun var adgang for danske tilskuere.

Det førte 1. september til voldsomme sammenstød mellem politiet og polakker. For en 43-årig polak kom sindet så meget i kog, at han torsdag er idømt 60 dages fængsel og udvisning i seks år.

Københavns Byret fandt det bevist, at han under urolighederne spyttede på to betjente og sparkede en tredje. Han blev dog frifundet for en tiltale om, at han skulle have slået en betjent på hjelmen.

Manden var sammen med sin kæreste og et andet par rejst til Danmark for at se landskampen i Parken.

Efter episoden måtte han selv modtage lægebehandling. Her blev han syet med adskillige sting.

Sagen skulle egentlig være behandlet 23. oktober, men anklageren havde ikke fået indkaldt to betjente, som skulle vidne i sagen.

Derfor blev den udsat til torsdag, og polakken, som på det tidspunkt havde siddet varetægtsfængslet i 52 dage, blev løsladt.

Dommen på de 60 dage er udstået med varetægtsfængslingen, og retten besluttede, at den 43-årige derfor skulle løslades.

Han blev dog med det samme anholdt igen og varetægtsfængslet i syv dage, indtil udvisningspapirerne er klar.

»Det synes jeg simpelt hen ikke er i orden, siger mandens forsvarer,« advokat Jakob Iuel Lunøe.

»Han blev løsladt i oktober og vender frivilligt tilbage til dagens retsmøde. Så bliver han varetægtsfængslet, fordi myndighederne ikke har papirerne i orden. Det er ikke rimeligt,« fortsætter han.

Efter episoden 1. september har Den Uafhængige Politiklagemyndighed i øvrigt iværksat en undersøgelse af fire betjentes opførsel under sammenstødet.

/ritzau/