Poker for penge skal gøres lovligt

Poker under faste rammer skal være lovligt, mener et udvalg. Justitsminister Brian Mikkelsen er positiv.

Foto: Lea Meilandt Mathiesen

Det skal være lovligt at vinde penge i turneringspoker. Et udvalg under Justitsministeriet har lavet et forslag, som går ud på, at en enkelt person højst skal kunne vinde 7500 kroner i en lovlig turnering.

Selskaber, foreninger og enkeltpersoner må dog kun holde arrangementerne, hvis de har fået tilladelse. Den enkelte spillers indskud må højst udgøre 300 kroner, og der skal deltage mindst 10 personer i turneringen, hedder det i forslaget fra Udvalget om Hasardspil.

I dag er den slags strafbart. Den tidligere formand for Dansk Pokerforbund, Frederik Hostrup-Pedersen, blev i 2007 af Østre Landsret idømt 10 dagbøder á 500 kroner for at have arrangeret turneringer i Charlottenlund. Her var indskuddet pr. deltager 200-300 kroner.

Justitsminister Brian Mikkelsen ser frem til, at pokerspillere kan udfolde deres hobby inden for ordnede rammer. Hvordan hans lovforslag kommer til at se ud, vil han først tage stilling til, når udvalgets betænkning har været i høring.

Udvalget siger, at der er en "betydelig risiko" for, at folk bliver afhængige af pokerspil om penge. På den anden side er spillet blevet meget populært, og derfor bør turneringspoker under visse betingelser gøres lovligt, lyder det.

/ritzau/