Podcast: Radikale tror på aftale med S om udlændinge

Dagens episode af podcasten »90 mandater« ser nærmere på de Radikales rolle og muligheder i det spegede politiske spil efter valget

»Vi er optimistiske om, at vi kan finde en løsning med Socialdemokratiet, men når vi er meget tydelige i øjeblikket før valget, er det selvfølgelig, fordi vi gerne vil gøre det klart for vælgerne, hvad de stemmer på,« siger Martin Lidegaard i dagens podcast. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Der er grund til at være optimistisk. De Radikale og Socialdemokratiet kan godt finde en »løsning« på udlændingeområdet. S er begyndt at komme med nogle åbninger.

Det er vurderingen fra den radikale profil Martin Lidegaard i mandagens episode af Berlingskes politiske podcast »90 mandater«, der udkommer alle hverdage frem mod valget 5. juni.

Her er der særligt fokus på de Radikales meldinger i valgkampen og partiets anstrengte forhold til Socialdemokratiet – og hvad der har karakter af at være »ultimative krav«, og hvad der alene er almindeligt aftalestof.

»Vi har en masse konkrete ønsker, og vi har en masse krav. Uden at sige at det er lige præcis så og så mange kvoteflygtninge. Vi skal kunne se os selv samlet set i det,« siger Martin Lidegaard.

Men det er jo ikke et ultimativt krav, det er jo bare en aftale.

»Jo, i en situation, hvor vi giver en carte blanche til Mette Frederiksen, det er ikke et scenarie, vi kan se os selv i. Vi ønsker, at der bliver lavet et regeringsgrundlag, hvor vi kan se en egentlig kursændring, og det er en kursændring, der skal væk fra det, som Dansk Folkeparti har stået for«.

Kan I forhandle jer frem til det?

»Det er meget op til Socialdemokratiet. Jeg synes faktisk, at der er kommet nogle åbninger for Socialdemokratiet om Sjælsmark«.

Men det er jo i småtingsafdelingen, Martin.

»Det er jeg sådan set enig i. Hele paradigmeskiftet er noget af det, der betyder mere for os, og det har vi ikke hørt mange kvæk om. Så vi er slet ikke i mål, det er ikke det, jeg siger, men jeg er da optimistisk, og det kan jeg se, at Morten (Østergaard, red.) også har sagt.«

»Vi er optimistiske om, at vi kan finde en løsning med Socialdemokratiet, men når vi er meget tydelige i øjeblikket før valget, er det selvfølgelig, fordi vi gerne vil gøre det klart for vælgerne, hvad de stemmer på,« siger Martin Lidegaard.

I dagens podcast analyserer Berlingskes samfundsredaktør Bent Winther også på, hvor hårdkogt de Radikale reelt vil gå til værks over for Mette Frederiksen, og hvor begejstrede de er for Venstres næstformand, Kristian Jensen.