Plum-fonden går konkurs

Venstrefløjens store pengetank - Enkefru Plums Støttefond - er ved at være fortid. Bestyrelsen har indgivet konkursbegæring.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bestyrelsen i Enkefru Plums Støttefond har nu fået lov til at lukke fonden. Derfor har bestyrelsen fredag indgivet konkursbegæring til Sø og Handelsretten i København.

Allerede i januar kunne Berlingske fortælle, at den omstridte fond var på vej mod lukning.

Venstrefløjens engang så store pengetank har tabt millioner af kroner på få år og er i dag reelt fallit. Flertallet i bestyrelsen anmodede derfor i januar Civilstyrelsen om lov til i samarbejde med kreditorerne at lukke fonden.

- Opløsningen af fonden sker med tilslutning fra Civilstyrelsen og fondens hovedkreditor efter flere måneders forsøg på en mindelig afvikling, oplyser bestyrelsen mandag formiddag i en pressemeddelelse fra advokat Knud Foldschack.

Interaktivt:
Enkefru Plums Støttefond
Blog: Har du et spørgsmål til Camilla Plum?

Plum-fondens formue kom fra afdøde Lise Plum, en velhavende venstrefløjsaktivist, og var for tre år siden ca. 300 mio. værd. I dag skylder fonden 24 mio. kr. til Skat og Nordea. Berlingske Tidende har tidligere afsløret, at hovedparten af fondens uddelinger er gået til bestyrelsesmedlemmernes egne projekter, og at salærer og honorarer til Harlang i de senere år har gjort ham til den største beløbsmodtager af fondens penge.

- For bare få år siden var fonden særdeles velhavende, men på baggrund af rådgivning fra advokat Christian Harlang undlod fonden i tide at sælge fondens aktier for et trecifret millionbeløb, skriver bestyrelsesflertallet blandt andet i dagens pressemeddelelse.

- I efteråret 2009 blev Christian Harlang afsat som administrator efter godkendelse fra Civilstyrelsen. En tilbundsgående undersøgelse af advokat Christian Harlangs dispositioner vil blive foretaget af den eller de advokater, der kommer til at stå for konkursbehandlingen, tilføjer bestyrelsesflertallet.