»Pludselig holder han op med at træde«

Eva Kjer Hansen (V) så det hele ske, da borgmester i Horsens Kommune og formand for KL, Jan Trøjborg, døde under et motionscykelløb søndag.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Jeg cykler lige bagved Jan, og pludselig holder han op med at træde, styrter af cyklen og falder i grøften, siger en stærkt berørt Eva Kjer Hansen, da bt.dk ringer hende op søndag.

Jan Trøjborg var på vej tilbage fra Juelsminde mod Horsens, da han pludselig på vej op ad en lang bakke fik det dårligt og væltede på sin cykel.

Det var Jan Trøjborg selv, der havde inviteret Eva Kjer Hansen til at deltage i motionscykelløbet »Giro'en i Horsens«, der søndag blev kørt i anledning af, at Giro d'Italia starter og slutter i Horsens i morgen.

Den forhenværende trafikminister cyklede sammen med flere af sine kollegaer, deriblandt Troels Lund Poulsen (V) og Eva Kjer Hansen (V) og var en del af holdet »Politikere for Sundhed«. Sammen skulle de cykle en rute på 60 km, men som altså aldrig blev gennemført.

- Han fik et hjertestop. Der var meget kompetente folk med på hans hold, som kan genoplivning, så han fik hjertemassage med det samme. Der kom en hjerteambulance og efterfølgende en helikopter, der fløj ham direkte til Skejby. Men det lykkedes altså ikke at redde hans liv, fortæller Lars Bjørn Petersen, der er kommunikationschef ved Horsens Kommune.

Jan Trøjborg har været minister flere gange. Han var industriminister i den første Nyrup-regering i 1993, senere også trafikminister, erhvervsminister, forskningsminister, udviklingsminister og forsvarsminister frem til efteråret 2001.

Han efterlader sig fire børn - to drenge og to piger, og sin kæreste Lone Blume.