PLO fraråder læger at arbejde for 1813

Formand for Praktiserende Lægers Organisation i hovedstaden, Birgitte Alling Møller, fraråder ifølge Politiken medlemmerne at tage jobs i Region Hovedstadens akuttelefon 1813 - på trods af at ordningen mangler læger.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De praktiserende læger skal ikke søge arbejde i Region Hovedstadens akutordning 1813. Det siger Birgitte Alling Møller, der er formand for de Praktiserende Lægers Organisation (PLO) i København, til Politiken. Og formanden er urokkelig i sin overbevisning, selvom akuttelefonen desperat søger flere læger.

»Der er ikke indgået nogen aftale mellem regionen og PLO, som er de praktiserende lægers faglige organisation. Jeg vil fraråde mine kolleger - de praktiserende læger - at søge ansættelse på 1813, da regionen ikke har ønsket at indgå en aftale med PLO,« siger Birgitte Alling Møller til Politiken.

»Region Hovedstaden har opsagt aftalen og har klart meldt ud, at den indtil videre ikke har ønsket en aftale med PLO om akutordningen 1813. Region Hovedstaden har fravalgt de praktiserende læger. Det er ikke sådan, at vi forbyder medlemmerne at tage job i 1813, men vi fraråder dem at gøre det,« siger hun.

1813 trådte i kraft ved årsskiftet, hvor sygeplejersker nu tager telefonen i stedet for lægerne, når de syge ringer ind. Ordningen har været plaget af for lange svartider, der for nylig er blevet kædet sammen med op til flere dødsfald. Tirsdag skal Birgitte Alling Møller sætte sig sammen med hovedstadens regionsrådsformand, Sophie Hæstorp Andersen (S), for at forsøge at enes om en aftale for, hvordan flere praktiserende læger kan blive knyttet til akutordningen. På forhånd ser forhandlingen svær ud. Region Hovedstaden vil nemlig ikke fjerne sygeplejerskerne fra telefonerne.

»Det er jeg ked af høre«, siger Birgitte Alling Møller til Politiken og uddyber:

»Mit håb er, at Region Hovedstaden vil lave en god akutordning. Det baserer sig på, at speciallæger i almen medicin skal i front igen. Min forventning til mødet med Sophie Hæstorp Andersen er, at vi kommer i en ordentlig dialog, og så må vi se, hvad der kommer ud af det.«