Plejehjemsansatte har ikke tid til at yde omsorg

En undersøgelse viser, at omkring halvdelen af de ansatte på landets plejehjem mener, at de har mindre tid til blandt andet omsorg og samtaler med beboerne.

De ældre på landets plejehjem får mindre omsorg end for bare få år siden.

Sådan lyder det fra Ole Mørk Nielsen, der er formand for landets ledere på plejehjem og andre dele af ældresektoren.

Udmeldingen kommer på baggrund af en undersøgelse, som viser, at 60 procent af de plejehjemsansatte mener, at de har mindre tid til samtaler med beboerne, skriver Jyllands-Posten.

Undersøgelsen, som er foretaget af FOA, viser også, at 40 procent oplever, at de har mindre tid til omsorg for døende, mens 30 procent siger, at de har mindre tid til at hjælpe de ældre med bad og med anden personlig hygiejne som eksempelvis tandbørstning.

»Der er blevet mindre tid til pleje og omsorg. Mens der før i tiden var mellem 1,1 og 1,3 ansatte per plejehjemsbeboer, ligger vi skønsmæssigt på et gennemsnit på omkring 0,7 ansat per plejehjemsbeboer i dag. Og den reduktion er kommet samtidig med, at beboerne er blevet dårligere og dårligere. Der er i høj grad brug for at tage en seriøs diskussion af, hvad det er for en kvalitet i plejen, som vi vil give ældre på landets plejehjem,« siger Ole Mørk Nielsen til Jyllands-Posten.