Plejehjem jagter penge fra ældrepulje

Mere end 100 millioner kroner ryger ud til plejehjem, hjemmepleje og dagcentre efter ansøgning til ældrepulje. DF glæder sig.

Musik, motion og morskab kommer længere frem i hverdagen for ældre mennesker rundt om i Danmark, når Socialministeriet senere torsdag offentliggør, hvordan pengene fra ældrepuljen skal bruges. Ældrepuljen er et resultat af finansloven for 2007, som Dansk Folkeparti satte som et af sine krav for at levere de nødvendige stemmer til aftalen. Derfor glæder det også DF's socialordfører Pia Kristensen, at der har været stor efterspørgsel på at søge fra puljen, der har en størrelse på 100 millioner kroner om året de næste to år.

- Ældrepuljen er en ren solstrålehistorie, hvor plejehjemsbeboere og personale får lov til at gribe direkte ind i finansloven og omsætte tallene til individuelle initiativer, siger Pia Kristensen.

Hun fortæller, at træningsrum, sansehaver, teaterture, kompetenceudvikling, koncerter og kolonihaver er blandt de projekter, der kan se frem til at få tilskud.

/ritzau/