Plejeforældre tiltalt for vanrøgt af børn

To plejeforældre står tiltalt for grov vanrøgt af deres plejebørn. Anklagerne indeholder blandt andet vold og frihedsberøvelse af børnene.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gennem flere år har to plejeforældre fra Mern på Sydsjællands vanrøgtet flere af deres plejebørn og udsat dem for vold. Det mener Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi at kunne bevise, og politikredsens jurister har derfor rejst tiltale i sagen.

Anklageskriftet er endnu ikke offentliggjort, men ifølge de foreløbige oplysninger fra politiadvokat Michael Boolsen, tegner sagen til at være ganske grov.

- Tiltalen angår frihedsberøvelse, vold og vanrøgt mod en række af de børn, familien har haft i pleje gennem en årrække, lyder det i en pressemeddelelse fra Michael Boolsen.

Michael Boolsen oplyser yderligere til Berlingske, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har kendt til sagen i halvandet år. Men vil ikke oplyse på nuværende tidspunkt, hvor mange børn det drejer sig om, eller hvor gamle de er.

Begge tiltalte er i øvrigt beskyttet af navneforbud. Dermed er det forbudt, at offentliggøre oplysninger om parret, som kan afsløre deres identitet.

/ritzau/

INFOshop: Rejseguide: Se her hvis turen går til Kreta