Plejeforældre anklaget for 20 års overgreb

Anklager mod plejeforældre i Mern strækker sig over 20 år og lyder på blandt andet vold og frihedsberøvelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge anklagemyndigheden har et plejeforældrepar fra Mern begået overgreb mod en række plejebørn i en periode på 20 år.

Det fremgår af det anklageskrift, som Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har offentliggjort mandag. Et anklageskrift, der rummer hele 20 forhold.

- Der er tale om otte børn. Syv drenge og en pige, fortæller politiadvokat Michael Boolsen til Ritzau.

Overgrebene begyndte ifølge anklagemyndigheden tilbage i 1990, hvor parret i en periode på seks år flere gange spærrede en toårig dreng og en femårig pige inde på husets førstesal.

Indespærringen kunne ifølge anklageskriftet vare i timer og nogle gange flere dage, og det har ført til en tiltale efter straffelovens paragraf om frihedsberøvelse.

Derudover rummer anklageskriftet en række punkter om forskellige overgreb. Det drejer sig blandt andet om vold i form af lussinger og mavepustere og grov vold i form af spark og afstraffelse med en ledning.

Et af de særligt udsatte plejebørn er drengen M, der i dag er 21 år gammel. I en periode over næsten syv år fra 2001 til 2008 blev han ifølge anklagemyndigheden udsat for plejeforældrenes overgreb.

M blev ikke alene udsat for grov vold og vanrøgt, men også for særdeles grove trusler på livet.

- Jeg henter pistolen og skyder dig. Så kan vi få det overstået med det samme, har plejefaren ifølge anklageskriftet sagt til M.

Sagen er rejst som en domsmandssag ved Retten i Nykøbing Falster. Det betyder, at anklagemyndigheden højst kan forlange fire års fængsel til ægteparret.

Hvis anklagemyndigheden havde ment, at sagen kunne have ført til en højere straf, skulle sagen være rejst som en nævningesag.

Ud over en fængselsstraf til parret, der i øvrigt er beskyttet af navneforbud, forlanger anklagemyndigheden, at begge frakendes retten til at beskæftige sig med personer under 18 år.

Det gælder både i erhvervsmæssig sammenhæng og i forbindelse med fritidsaktiviteter.

/ritzau/