Plastikkirurg i fængsel for sjusk og skamfering

En dansk plastikkirurg skal i fængsel og mister retten til at udføre lægegerning på grund af en række fejlslagne og sjuskede operationer.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Plastikkirurgen Kim Tjelum efterlod flere kvinder med forbrændinger og grimme ar efter skønhedsoperationer. Det koster ham nu seks måneder bag tremmer og retten til at arbejde som læge.

Dommen faldt tirsdag ved byretten i København, hvor flere end 20 kvinder har været i vidneskranken for at fortælle om den behandling, de har fået hos den nu forhenværende kirurg.

Under retssagen er det blandt andet kommet frem, at fire af de kvinder, der har været under kniven på Kim Tjelum klinik, blev fejlbehandlet i en sådan grad, at de kom derfra med forbrændinger og ar mellem brysterne, på maven og på ryggen.

I dommen blev det fastslået, at behandlingen havde medført »betydelig legemsskade«, mens Kim Tjelums omgang med journaler er at betegne som »groft uagtsom«. Derudover fandt retten, at selve lægegerningen var mangelfuld og sjusket - blandt andet havde Kim Tjelum, der i 2011 opgav sin lægeautorisation efter en omfattende kritik fra Patientombuddet, glemt en serviet inde i brystet på en kvinde under en operation.

Det var også en skærpende omstændighed, at 46-årige Tjelum havde lavet en kosmetisk operation på en person under 18 år.

Anklager Jakob Buch-Jepsen fra Københavns Politi har tidligere kaldt sagen for den værste i dansk lægehistorie. Han er tilfreds med dagens dom, mens Kim Tjelums forsvarer allerede har anket til landsretten.

Foruden fængselsstraffen blev lægen idømt en bøde på 50.000 kroner. Derudover skal Kim Tjelum betale over 90.000 kroner i erstatning til sine ofre.