Planen gik fuldstændig i vasken, da Tina og Kamma fyldte en bus med ukrainske flygtninge

Lørdag formiddag ankom en bus med ukrainske flygtninge til Helsingør, men den var længe undervejs, for intet gik efter planen.

 
Med ikke ret meget andet en deres store hjerter fyldte Tina Alicia Nielsen og Kamma Ladefoged en bus med ukrainske flygtninge. Video: Søren Bidstrup. Redigering: Emma Märtens Christensen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pludselig var to jyske kvinder, en sygemeldt sosu-hjælper og en sygemeldt folkeskolelærer alene om at få så mange flygtninge med om bord, som muligt.

»Vi er ikke kommet herned for at tude,« erklærede Tina Alicia Nielsen i onsdags på Krakow Station, fyldt med ukrainske flygtninge.

Et større netværk organiseret i Facebook-gruppen »Help Ukraine Denmark« havde skaffet en bus, som holdt klar i Polen, og en mindre flåde af biler blev sendt afsted fra Danmark. Den oprindelige plan var at parkere bussen ved den polske grænse til Ukraine, hvorefter personbiler skulle køre i pendulfart mellem grænseovergange og bussen. Men der opstod uenigheder, og koordinatoren af bilflåden meldte sig pludseligt ud og forsvandt sammen med seks biler.

Alene tilbage stod Tina Alicia Nielsen og Kamma Ladefoged. De taler hverken russisk eller ukrainsk, og havde ikke meget andet end deres store hjerter at gøre godt med.

Men de sadlede om. Droppede søvn og mad. Og gik på jagt på Krakow Station, hvor fyldte toge fra grænsen kom ind med timers mellemrum. I videoen kan du høre de to kvinder forklare, hvorfor de har valgt at hjælpe de ukrainske flygtninge.