Planen, der ville »lukke festen« i København, bliver droppet af flertal på rådhuset

Den stærkt kritiserede plan for nattelivet i København har nu et klart flertal imod sig, og ifølge partierne vil planen formelt blive skrottet i morgen.

Et udspil blev droppet, og et nyt kom til. Ifølge borgmester er det vendt 180 grader til fordel for nattelivet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Oscar Scott Carl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et bredt flertal i Borgerrepræsentationen er enige om at droppe det omdiskuterede udkast til en ny restaurations- og nattelivsplan for København.

Formelt kommer det til at ske på et møde i kultur- og fritidsudvalget i morgen 17. marts, hvor udkastet til restaurations- og nattelivsplanen er på dagsordenen.

Nattelivsplanen fik hurtig stor bevågenhed, da Berlingske kunne fortælle om flere opsigtsvækkende punkter i planen for fremtidens byture. Blandt andet, at serveringssteder i store dele af byen som »klart udgangspunkt« ikke skulle få lov til at forny deres alkoholbevillinger efter klokken 24.

Ifølge flertallet af partier, er der mange gode takter i nattelivsplanen i øvrigt, skriver de i en pressemeddelelse.

»Men de bliver desværre fuldstændig overskygget af den usikkerhed, der bliver skabt om fremtidens natteliv. Derfor må vi få ændret de ting, der handler om bevillingerne, inden vi kan se på planen som helhed. Det nærmer sig verdens dårligste timing, at sende sådan et udkast ud i den nuværende situation, og hvor byen trænger til at få nattelivet tilbage.«

På mødet vil Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Venstre, Konservative, SF og Dansk Folkeparti derfor stille følgende ændringsforslag:

»At udkast til restaurations- og nattelivsplan tilbagevises til fornyet behandling med henblik på at forvaltningerne udarbejder et nyt første udkast til politisk udvalgsbehandling.«

Planen modtog en hård medfart fra borgerlige såvel som venstrefløjspartier, hvor flere mente, at det lagde op til et decideret opgør med det festglade københavnske væsen. At gå hjem klokken 24, sagde Liberal Allainces spidskandidat Ole Birk Olesen eksempelvis, er simpelthen bare ikke sådan, vi gider at gå i byen i Danmark.

Venstres beskæftigelses- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard, kaldte det en »defacto aflivning af nattelivet«, og heller ikke Socialdemokratiet bakkede op.

Flertallet er dannet udenom kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde fra Alternativet og teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen fra Enhedslisten. Det er de to borgmestres forvaltninger, der står bag, og begge har understreget, at det ikke er dem selv, der har udformet planen. Dog er der brug for en nytænkning af balancen mellem nattero og natteliv.

Flere organisationer meddelte også deres harme i Berlingske i starten af marts, da erhvervsdrivende og foreninger for barer, natklubber og restauranter tordnede mod, hvad der ifølge dem, ville forårsage konkurser og dræbe festen.

Beboerformænd på den anden side, har i lang tid ønsket, at der kom strammere regler for udskejelserne om natten

Opdateres …

LÆS MERE