PKK-leder i Danmark sigtet for terrorfinansiering

En 57-årig mand, der angiveligt skal have indsamlet 70 millioner kroner til den kurdiske organisation PKK i Danmark, er varetægtsfængslet.

Mindst 70 millioner kroner menes en 57-årig kurder at have samlet ind til den kurdiske organisation PKK. Han er nu blevet varetægtsfængslet i Danmark for terrorfinansiering, fortæller anklager Stig Fleischer fra politiets bandeenhed, Task Force Øst, til TV 2 News.

»Han er blevet sigtet og varetægtsfængslet i Danmark, blandt andet fordi dommeren mente, at han ville flygte eller påvirke efterforskningen, hvis han var på fri fod,« siger Stig Fleischer til TV 2 News.

Manden er angiveligt leder af PKK i Danmark, og indsamlingen af de 70 millioner kroner til organisationen, der af EU og USA betegnes som en terrorgruppe, er også foregået her i landet.

»Det er det beløb, vi mener der er tale om, og derfor er han også blevet sigtet for det. Hvad pengene skulle bruges til mere konkret, ved vi ikke,« siger anklageren til TV 2 News.

På grund af en international arrestordre er den 57-årige blevet udleveret fra Tyskland til Danmark torsdag, og i dag, fredag, blev han fremstillet i grundlovsforhør.

Ifølge Stig Fleischer er han en del af et større sagskompleks, hvor syv mænd tidligere er blevet anholdt. Alle er de sigtet for terrorfinansiering til PKK.