Pistol blev kastet ind på jødisk begravelsesplads

To sager om pistoler i København har tirsdag ført til varetægtsfængsling af flere unge mænd.

Arkivfoto: To sager om pistoler i København har tirsdag ført til varetægtsfængsling af flere unge mænd. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ladt pistol blev smidt ind på den jødiske begravelsesplads på hjørnet af Møllegade og Guldbergsgade i København, da politifolk mandag aften fattede interesse for to yngre mænd.

Den ene, der er 20 år, har tirsdag i Københavns Byret erkendt sig delvist skyldig, kom det frem, inden dørene blev lukket til grundlovsforhøret.

Politiets sigtelse drejer sig om, at han og den anden skal have besiddet skydevåbnet, som de kastede over muren ind til den mosaiske begravelsesplads, hvorefter de forsøgte at stikke af fra politiet.

Den 20-årige er varetægtsfængslet, fordi dommeren mener, at han på fri fod vil kunne ødelægge politiets efterforskning. Den anden, der er 21 år, og som nægter sig skyldig, har fået sin anholdelse opretholdt i tre døgn.

Hvis de to senere tiltales af anklagemyndigheden og derefter findes skyldige af retten, vanker der en længere frihedsstraf. Besiddelse af skydevåben på offentligt sted giver som minimum fængsel i to år.

Også en anden sag om en pistol blev tirsdag behandlet i byrettens afdeling for grundlovsforhør.

Dette våben, der var ladt med fem patroner, blev mandag aften fundet af politifolk i en lejlighed på Østerbro i København. Her lå der også et kilo hash og nogle gram kokain.

I denne sag blev to mænd på 19 og 18 år begge varetægtsfængslet af dommeren. Begge nægter sig skyldige.

/ritzau/