Piratgidsel slæber Ekstra Bladet i Pressenævnet

Det frigivne piratgidsel Eddy Lopez slæber nu endegyldigt Ekstra Bladet i Pressenævnet pga. kampagnen 'Skal Eddy og Søren rådne op i Somalia’.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er krig på kniven mellem Ekstra Bladet og det frigivne piratgidsel Eddy Lopez, der sad fanget i Somalia i 838 dage.

Kaptajnen på det kaprede skib slæber nu endegyldigt Ekstra Bladet i Pressenævnet, efter det ikke er lykkedes parterne at blive enige om et forlig. Det meddeler sømandens fagforening, Søfartens Ledere, der fører sagen for den dansk-chilenske kaptajn.

- Det har hele tiden været Eddy Lopez’ intention med klagen at få en pressefaglig afgørelse og, hvis nødvendigt, at Ekstra Bladet skal stå til ansvar for deres dækning af sagen, så de 54 tilbageværende gidsler i Somalia – og evt. fremtidige gidsler – ikke udsættes for det samme som han har været udsat for, siger Fritz Ganzhorn, direktør i Søfartens Ledere, i en pressemeddelelse.

På vegne af Eddy Lopez klagede Søfartens Ledere til Pressenævnet over Ekstra Bladets kampagne, ‘Skal Eddy og Søren rådne op i Somalia’. I klagen, der tidligere på ugen blev refereret af Information, stod der blandt andet, at gidslerne blev udsat for tæsk og trusler, for at virke skræmte, før de skulle tale med journalister.

Søfartens Ledere understreger, at forhandlingerne på intet tidspunkt har handlet om penge. Sagen fortsætter nu i Pressenævnet, hvor fagforeningen forventer, at der kommer en afgørelse i løbet af sommeren.