Pippi Langstrømpe bortvist

Københavns Politi måtte bortvise ikke blot én, men hele to Pippi Langstrømper, der ville gøre rent i det måske kommende ungdomshus.

Tanja Schlander, der er studerende ved Det Jyske Kunstakademi, brugte i sommer Pippi-figuren som del af en kunstprojekt i Israel. Her fik hun blandt andet taget billeder af sig selv klædt ud som Pippi, der forsøger at vælte separationsmuren mellem Israel og Palæstina. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rona Yesman

To unge udklædt som Pippi Langstrømpe blev fredag morgen standset af politiet ved den omstridte bygning på Grøndalsvænge Allé.

De ville tilsyneladende ind "for at gøre rent i Villa Villekulla" forud for lørdagens store aktion, der skal omdanne den nedlagte kommunale bygning til nyt ungdomshus.

På Politigården i København oplyser vagtlederen, at de to blev sigtet for ulovlig indtrængen og derefter bortvist.

Aktivistmiljøet har denne gang valgt at være usædvanligt åbne om deres planer. Ved at være mange, kulørte og ikkevoldelige vil de forsøge at mose sig forbi politiet og ind i huset. Og måske lykkes det at undgå et større bråvallaslag.

- Det er slet ikke sikkert, vi vil holde dem ude, hvis vi skal bruge magt, siger politiinspektør Svend Foldager til Politiken fredag.

Overborgmester Ritt Bjerregaard (S) har nu også inviteret de unge til møde i næste uge.

/ritzau/