Pind vil droppe politiets udskældte bøde-måltal

Søren Pind (V) siger til DR, at politiets indsats ikke længere skal måles på antallet af udskrevne bøder.

Læs mere
Fold sammen

København: Både fra politiets egne rækker og fra anden side er det blevet kritiseret, at politiet har fået udstukket et mål for, hvor mange fartbøder, der skal udskrives.

Men ifølge DR Nyheder har justitsminister Søren Pind (V) nu taget kritikken til sig og dropper nu de udskældte måltal - i hvert fald i 2016.

- Det, der bliver arbejdet med nu, er at finde nogle mere hensigtsmæssigt måltal, end dem der har været. Og i den mellemliggende periode har vi ikke nogen.

- Forhåbentlig får vi nogle måltal, som ikke på samme måde kan udsættes for kritik. Men de eksisterer altså ikke det næste år, siger Søren Pind til DR.

Han minder dog om, at det ikke er ensbetydende med, at fartkontrollerne droppes. Fotovognene vil også i 2016 være at finde i vejkanten.

- Jeg vil klart anbefale folk at lade være med at tro, at det her betyder, at politiet ikke vil være til stede. Det vil de.

- Der vil være stunder, hvor politiet ikke har andet at tage sig til. Der vil være huller i vagtskemaet, hvor politiet kan køre ud for at tjekke, siger han.

/ritzau/