Pind: Rockerne har en pointe

Så længe vi ikke griber ind over for enhver form for asocial adfærd, vil bander og rockere som Hells Angels kunne »boltre sig som fisk i vandet«, mener Venstres Søren Pind.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens kuglerne fyger om ørerne på københavnerne, mener Venstres udenrigsordfører Søren Pind, at den ene part af bandekonflikten, rockerne, har en pointe i det omdiskuterede »Sjakal manifest«, som de præsenterede i sidste uge.

I manifestet definerer Hells Angels »sjakaler« som folk, der primært er arabere, som blandt andet angriber unge såvel som ældre i flok, terroriserer børn og optræder aggressivt i trafikken.

»Alt i alt må jeg – desværre – sige, at beskrivelsen ikke er meget af vejen,« skriver Søren Pind på sin blog på berlingske.dk.

Myndighedernes fallit
»Rockerne er nogle hårdkogte forbryder. Så meget desto mere bekymrende er det, hvis de begynder at vinde ideologisk fodfæste,« siger Søren Pind.

Han mener, at det faktum, at rockernes udsagn kan få en bred appel, er et »udtryk for myndighedernes totale fallit.«

»Det er en helt forfærdelig drejning samfundet har taget. I 2005 advarede jeg mod udviklingen, hvor jeg også fastslog, at jeg var meget bekymret for, at vi i stigende grad ville se et selvtægtssamfund. Det er jo sket nu,« konstaterer Søren Pind.

I dag bekymrer han sig om, hvorvidt bandekonflikten vil videreudvikle sig, så vi får et slagsmål mellem autonome, indvandrergrupperinger og rockere. Og om det vil ende med at undergrave demokratiet.

Søren Pinds udmelding får ifølge Ritzau ikke støtte af venstres retsordfører Kim Andersen, men Dansk Folkepartis socialordfører Martin Henriksen kan godt forstå Pinds kritik.

»Det er absurd, at Hells Angels nu haft held til at skabe sig en platform, hvor de rammer noget, som mange danskere tænker,« siger han.

Vil have nul-tolerance
For at komme bandekonflikten til livs, mener Søren Pind, at der skal ske en grundlæggende ændring i politiets måde at agere på.

»Politiledelsen har fejlet. I stedet for mere politi, skal vi have mere filosofi. Der skal være en nul-tolerance-tilgang startende helt nede i daginstitutionerne,« siger Søren Pind:

»Der skal gribes ind over for enhver form for asocial adfærd i stedet for at »lade stå til« hele tiden. Og det skal også afspejle sig i politiets indsats. Og så længe det ikke sker, vil bander og rockere som Hells Angels kunne boltre sig som fisk i vandet.«