Pind kalder journalist en løgnagtig bedrager

Opdateret kl. 14.40: Udviklingsministeren anklager B.T. for at skrive artikler uden hold i virkeligheden. B.T. vil have statsministeren til at kalde sin minister til orden.

Søren Pind langer ud efter den B.T.-journalist, der har skrevet om hans brev til Lene Espersen. I brevet forsøger han at få stoppet jagten på to boligspekulanter, som honorerer ham med 200.000 kr. årligt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Den markante venstrepolitiker Søren Pind skyder tilbage på avisen B.T., der i dag bringer en historie om, at udviklingsministeren for to år siden forsøgte at presse regeringen til at holde hånden over to boligspekulanter.

På sin Facebookprofil har han skrevet en opdatering, der kritiserer artiklens forfatter, journalist Lars Fogt, i skarpe vendinger.

- BTs journalist Lars Fogt er en uvederhæftig, løgnagtig bedrager - og den eneste jeg kender, der er fyret fra Ekstra-Bladet for at finde på historier uden hold i virkeligheden. Hvis BT eller Fogt selv ikke anlægger injuriesøgsmål mod mig i denne sammenhæng, siger det alt om indholdet af mandens artikler, skriver Søren Pind.

Udviklingsministeren forklarer, at der ligger en meget direkte tanke bag følelsesudbruddet. B.T. skal tvinges til at kunne stå inde for sin journalistik.

- Nu har jeg fremsat et bevidst injurierende udsagn, og hvis B.T. ikke ønsker at gøre noget ved det, så siger det noget om artiklens standard. Jeg anser journalisten for at være det, jeg skriver. Hvis hverken han eller B.T. tager til genmæle i form af en injuriesag, så må det stå til troende, det jeg siger, siger ministeren.

"Smækfuld af løgn"

Det er ikke første gang, venstremanden tager til genmæle mod den danske mediebranche. Han har blandt andet tidligere erklæret Ekstra Bladet for ”smækfuld af løgn” i et blogindlæg på berlingske.dk.Og han mener, det kan være nødvendigt at svare igen i sager som disse.

- Mængden af mærkværdige personsager i indslag og artikler, som visse journalister beskæftiger sig med, er taget til de seneste år. Og derfor må man jo forsvare sig med de midler, man har, siger Søren Pind.

Urimelige udfald

Men spørger man B.T.s chefredaktør Olav Skaaning Andersen, viser Søren Pinds Facebook-opdatering blot, at han er en mand uden gode undskyldninger i den pågældende sag.

- Det er helt uantagelige udtalelser og viser, hvor desperat Søren Pind er. Brevet som Pind har sendt til Lene Espersen for at hjælpe sine venner, taler for sig selv, og det kan man læse i B.T. i dag, siger han.

Han undrer sig over Søren Pinds udfald overfor artiklens journalist.

- Vores journalist, Lars Fogt, er ikke blevet fyret på Ekstra Bladet, men jeg vil i øvrigt ikke kommentere på ministerens helt urimelige personlige udfald mod Fogt. Til gengæld regner jeg med, at Lars Løkke Rasmussen som statsminister - og som Pinds ven - vil kalde sin minister til orden. Alt andet vil være pinligt. Man kan ikke have en minister til at agere på så skræmmende lavt niveau, som Pind gør i denne sag, siger han.

Hele sagen er startet med, at B.T. har fået adgang til et fortroligt brev, som Søren Pind sendte til daværende økonomiminister Lene Espersen (K) i december 2008.

Her vil venstremanden have Lene Espersen til at stoppe jagten på to boligspekulanter, Ole Vagner og Gunnar Kristensen.

Men da Søren Pind skrev brevet, modtog han selv 200.000 kroner årligt i honorar for at sidde i bestyrelsen i Nordicom, hvor de to mænd var henholdsvis storaktionær og direktør.

Særbehandling

Det får advokat og tidligere professor i økonomisk kriminalitet ved Copenhagen Business School, Morten Samuelsson, til at kommentere, at det lader til, Søren Pind har forsøgt at kræve særbehandling for den virksomhed, han selv sidder i.

En kritik som Søren Pind selv mener er misforstået.

- Det er noget sludder. Min hensigt var i al stilfærdighed at gøre ministeren opmærksom på, hvad der foregik. Fordi ellers kunne det falde tilbage på regeringen, at statens repræsentanter opførte sig i bedste fald dybt uetisk og i bedste fald på kanten af straffeloven.

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen mener ikke, at straffeloven er overtrådt.