Pille får tusinder af mænd til at holde længere i sengen

De første erfaringer med pillen Priligy er gode, lyder det fra læger, der dagligt møder nogle af de syv procent af de danske mænd, der lider af tidlig sædafgang.

Selv om tidlig sædafgang er det mest udbredte sexproblem hos mænd, har der hidtil ikke været effektiv hjælp at hente. Før nu.

I foråret 2014 blev det muligt for danske læger at udskrive recept på pillen Priligy, og de første erfaringer er gode, lyder det fra læger, der dagligt møder nogle af de syv procent af de danske mænd, der lider af tidlig sædafgang, skriver metroxpress.

Læge på sexologisk enhed ved Aarhus Universitetshospital Bo Løye Hejl, der ofte har behandlet problemet med psykoterapi, er positivt overrasket.

»Det er vanskeligt at opnå varig behandlingseffekt af psykoteratpi og parbehandling, men det er min erfaring med Priligy, at der er nogle, der oplever et mægtigt fremskridt. For nogle er det et fremskridt at kunne holde i to til fem minutter, men jeg har haft enkelte, der nu kan holde 10 minutter,« siger han til metroxpress.

Ledende overlæge på sexologisk klinik i Aalborg Astrid Højgaard fortæller, at omkring halvdelen af patienterne i Aalborg oplever den ønskede effekt af pillen.

Begge læger vurderer, at eventuelle bivirkninger som kvalme og hovedpine langt overskygges af gevinsten ved pillerne.

»I betragtning af, hvor invaliderende lidelsen kan være - og det er vigtigt at pointere, at det ikke er et luksusproblem - så har jeg ingen bekymringer, selv om det grundlæggende er et psykofarmakon, fordi det kun tages, når der er brug for det et par timer før et seksuelt samvær,« siger Bo Løye Hejl.

BNB