Pigen fra Tønder-sagen beder Thorning om hjælp

I et brev til statsminister Helle Thorning Schmidt skriver pigen fra Tønder-sagen, der blev misbrugt og vanrøgtet af sin far, at hun ikke har fået den rette hjælp af systemet.

Arkivfoto fra reportage fra Tønder 10 år efter "Tønder-sagen". Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper

Den ældste pige i den såkaldte Tønder-sag, hvor en far misbrugte og vanrøgtede sine to døtre, føler sig svigtet af systemet.

Det skriver hun i et åbent brev til statsminister Helle Thorning Schmidt (S), som Politiken bringer lørdag.

Pigen mener blandt andet, at hendes far, gerningsmanden, får en langt bedre behandling, end hun selv har fået.

Han er i øjeblikket ved at blive udsluset i samfundet efter sin straf på 10 års fængsel.

»Min far, der er dømt for seksuelle overgreb på mig og min søster, sidder i dag på en udslusningspension, hvor de indsatte tager på fisketur, i biografen og får uddannelse. Han kommer formentlig ud sidst på året. Imens sidder jeg nu på 6. måned på en psykiatrisk afdeling og er for længst holdt op med at tælle mine selvmordsforsøg. Hvordan kan det være, at samfundet belønner gerningsmænd, mens ofrene straffes,« skriver hun i brevet.

Statsministeren har svaret på brevet og udtrykker, at hun er dybt rystet over, hvad de to søstre fra Tønder er blevet udsat for som børn.

Hun påpeger, at sagen førte til, at indsatsen for misbrugte børn blev ændret.

Men pigen er ikke tilfreds med statsministerens svar, fordi hun havde håbet, at hun ville komme med et råd eller måske tage kontakt til kommunen, skriver Politiken.

Læs også Berlingskes reportage fra Tønder på 10-året for den forfærdelige Tønder-sag.