Pige på 10 år voldtaget - veninde undslap

Lørdag aften blev en pige på 10 år voldtaget i Gullestrup ved Herning. Politiet efterlyser ung mand.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En pige på 10 år og hendes et år yngre veninde blev tidligt lørdag aften tvunget til at gå med en ung mand ind i et skovstykke i Gullestrup nord for Herning, hvor manden voldtog den ældste af de to piger. Den yngste pige flygtede fra stedet.

Det oplyser vagthavende ved Midt- og Vestjyllands Politi i Holstebro, Jens Claumarch.

- Der er tale om en fuldbyrdet voldtægt af den 10-årige pige. Den yngste af de to piger formåede at flygte og alarmere sin familie, oplyser han.

De to piger befandt sig på en legeplads ved børnehaven i Lyngens Kvarter i Gullestrup, da den unge mand henvendte sig til pigerne, og truede dem til at følge med ham ind i et skovstykke.

- Han truede pigerne med, at de ville blive stukket med en kniv, hvis de ikke adlød. Pigen, der flygtede, løb hjem til sine forældre, som omgående tog ud til gerningsstedet. Her så et af familiemedlemmerne den formodede gerningsmand, men han slap væk, siger vagtchefen.

Kriminalteknikere med politihunde har afspærret området, hvor voldtægten fandt sted, og søndag morgen genoptages de tekniske undersøgelser af stedet.

- Vi vil meget gerne i kontakt med en kvinde, der var ude at gå tur med en schæferhund i området omkring det tidspunkt, hvor voldtægten fandt sted, siger Claumarch.

Politiet fik anmeldelsen om voldtægten klokken 19.29.

Gerningsmanden er omkring 16 til 18 år og af afrikansk udseende med kort og krøllet sort hår.

- Pigen, der blev voldtaget, har det efter omstændighederne godt, oplyser Jens Claumarch.

/ritzau/