Pige om håndboldtræners overgreb: Jeg ville væk fra ham, men kunne ikke

I byretten vidner piger og forældre om berøringer og kys, som de anklager en 55-årig mand for at have begået.

En 55-årig pædagogmedhjælper og håndboldtræner er tiltalt for at have krænket 28 små piger i Odense. Under retssagens anden dag fortæller fem af pigerne og tre forældre, hvordan de har oplevet de påståede krænkelser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix/Bax Lindhardt/arkiv
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En række piger fortæller i Retten i Odense, hvordan de har oplevet, at en 55-årig pædagogmedhjælper og håndboldtræner har kysset dem og befamlet dem på maven og brystet - både under og udenpå tøjet.

Det er anden retsdag i sagen mod manden, som er tiltalt for at have blufærdighedskrænket 28 små piger i alderen seks til ti år. Han er desuden anklaget for at have forgrebet sig seksuelt på en af pigerne.

På en storskærm i den mørke retssal bliver videoafhøringerne med pigerne vist for anklager, den tiltalte mand og dommerne.

En pige, som nu er teenager, beretter om, hvordan pædagogmedhjælperen skal have nusset hende under t-shirten og kysset hende i SFO'en.

»Jeg tænkte hver aften for mig selv, når jeg skulle til at sove, at næste dag, der ville jeg sige fra overfor ham. Men jeg kunne ikke, fortæller hun i videoen.«

»Jeg ville virkelig gerne væk fra ham. Men jeg kunne ikke. Jeg syntes, det var ubehageligt, det han gjorde,« siger hun videre.

Den tiltalte arbejdede som pædagogmedhjælper i en SFO på en skole i det nordlige Odense, og i fritiden var han træner i den lokale håndboldklub.

De mange overgreb skete i SFO'en, i håndboldklubben og i mandens eget hjem i årene fra 1997 til 2015, påstår anklagemyndigheden. Den 55-årige nægter sig skyldig i alle anklager, oplyser hans forsvarsadvokat i retten.

/ritzau/