Pige blev krænket af fotos på Facebook - måtte til psykolog

Retten i Herning har dømt tre unge for at have videresendt fotos af piges stripdans. Hun får 15.000 kroner.

Facebook og Snapchat blev brugt, da foto og video af en stripdans blev spredt blandt mange. Danserens blufærdighed blev krænket, og videregivelsen af de private billeder var uberettiget, fastslår Retten i Herning. Reuters/Thomas White/arkiv Fold sammen
Læs mere

En pige fra Midtjylland måtte have hjælp af psykolog og måtte skifte skole, da tre andre havde krænket hende. På sociale medier havde de spredt billeder af hendes stripdans.

Fredag oplyser Retten i Herning om straffesagen i en pressemeddelelse. Her står også, at pigen er blevet tilkendt 15.000 kroner i godtgørelse. Desuden skal de tre dømte erstatte hendes udgifter til psykolog.

Rigtig mange jævnaldrende så billederne, som blev spredt via Snapchat og Facebook.

Lovovertrædelsen fandt sted i eftersommeren 2015, men er først nu blevet behandlet af retten. Alle tre tiltalte er blevet idømt betinget fængsel.

En mand, der dengang var 21 år, videresendte på Snapchat foto og video til i hvert fald 25 personer, som kendte eller vidste, hvem pigen var. Dommen for hans vedkommende lyder på fængsel i 20 dage, som gøres betinget af, at han udfører samfundstjeneste.

En kvinde på 19 år sendte på Facebook et foto til en pige, som gik på samme skole som offeret. Hun er straffet med ti dages betinget fængsel.

Denne modtager af billedet deltog i spredningen. Hun sendte det til otte-ti andre på Facebook, hvilket har givet en straf på 20 dages betinget fængsel, oplyser retten.

Netop deling af krænkende fotos er i centrum i et stort verserende sagskompleks mod flere end 1000 mennesker, som alle skal have delt en samlejevideo med to 15-årige.

Politiet kalder sagen Umbrella - paraply. De første straffesager blev forleden gennemført i Randers og i Lyngby. I den forbindelse har ofrene krævet 175.000 kroner i godtgørelse.

/ritzau/