Pige bag knivstik er uegnet til fængslet

Retslægerådet anbefaler, at 16-årig pige, der stak en urtekniv i ryggen på en klassekammerat, idømmes psykiatrisk behandling i stedet for fængselsstraf.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Seks måneders uvished om fremtiden ser nu ud til at være ovre for en 16-årig pige, der i januar stak en urtekniv i ryggen på en klassekammerat på Samsøgade Skole i Århus.

Ifølge Århus Stiftstidende er et flertal i Retslægerådet nu kommet frem til, at pigen ikke er egnet til almindelig fængselsstraf, men bør idømmes en psykiatrisk behandlingsdom.

Pigens sag har været debatteret heftigt i offentligheden, fordi hun i knap seks måneder har siddet varetægtsfængslet på en institution for unge under 18 år, mens retslæger og anklagemyndigheden har vurderet hendes sag.

Ifølge kritikerne har pigen siddet alt for længe i uvished, selvom hun allerede tidligt i forløbet har forklaret, at det var hende, der stak klassekammeraten midt i en religionstime.

Ifølge hende selv var det, fordi drengen mobbede hende.

Politiet har siden knivstikkeriet sigtet pigen for drabsforsøg, men mandag droslede anklagemyndigheden sigtelsen ned til "kun" at omhandle grov vold.

Med lægernes vurdering af pigens mentale helbred ser den langstrakte sag ud til at kunne få en hurtig afslutning.

I hvert fald har både anklagemyndighed og forsvarsadvokat nu erklæret sig villig til at afvikle sagen hurtigst muligt som en tilståelsessag.

/ritzau/