Pias kolonihavehus

Ny Alliances Gitte Seeberg havde næppe regnet med, at hun dermed skulle ende med at inspirere til udsmykningen ved et årsmøde i DF, da hun for halvandet år siden sammenlignede Danmark med et kolonihavehus.

Arrangørerne ved Dansk Folkepartis landsmøde i Odense i går havde sørget for lidt kolonihavehygge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Birger Storm
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge den daværende konservative politikers udtalelser i 2006, er det DF, som sørger for, at Danmark bakker ind i kolonihavehusets tryghed i stedet for at se globaliseringen i øjnene. Senere fik kolonihavehusmentaliteten Seeberg til at fastslå »nok er nok« og stifte Ny Alliance sammen med Naser Khader og Anders Samuelsen.

»Det er for at vise, at vi tager kolonihavefolket og de danske traditioner alvorligt. Samtidig er det et selvironisk indslag i forhold til alle der synes, at vi er lidt kolonihaveagtige,« fortæller Dansk Folkepartis pressechef Søren Søndergaard om hyldesten til kolonihaven.

Dem, kolonihavefolk, er der 62.000 af i Danmark, kan man forvisse sig om i DFs medlemsblad. Her fremgår det også, at sangen »Mormors Kolonihavehus« fra 1978 er det fjerde mest spillede nummer i Giro 413. Og at teksten er skrevet af Erik Clausen, som i parentes bemærket har udtalt, at DF »tager danskheden fra os andre«.

Det lille brunlige kolonihavehusmodel, som DF har brugt 50.000 kr. af partikassen på at få bygget til årsmødet, kan dog ikke se frem til at blive en fast bestanddel af inventaret på Pia Kjærsgaards kontor på Christiansborg. Når DFerne drager hjem fra Odense i dag, bliver det lille træhus givet kvit og frit, til den tømrer, som har malet det.