Pia Kjærsgaard: Stress romaerne ud af indre København

Romaer har taget København som gidsel, mener Pia Kjærsgaard.

Problemet med romaer er stort i indre København, mener Pia Kjærsgaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt og Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Problemet med romaer i København er blevet så stort, at de skal stresses ud af byen.

Det mener Pia Kjærsgaard (DF), forhenværende formand i Dansk Folkeparti og i dag Folketingets formand.

I et indlæg i Berlingske opfordrer hun til at få fjernet byens romalejre, fordi romaerne ifølge hende har taget hele indre by som gidsel.

»De skæmmer bybilledet i København, de mange lejre med romaer, som er skudt op på centrale pladser i det indre København. De tilrejsende romaer bor under åben himmel og forretter alle deres ærinder her – også den slags, der bør foregå på et dertil indrettet toilet,« skriver Pia Kjærsgaard.

Hun henviser blandt andet til historien om personalet i Trinitatis Kirke ved Rundetårn, som nu bliver tilbudt en hepatitis-vaccine, fordi de begynder hver morgen med at fjerne efterladenskaber fra overnattende romaer, og weekendens historie om 51-årige André Christiansen, som to gange på to måneder er blevet truet med tæsk af romaer, hvis ikke han betalte 500 kr. pr. nat, han sov på gaden.

Pia Kjærsgaard opfordrer til, at politiet kommer på banen, og at Københavns Kommune begynder at skele til andre hovedstæder, der ikke i samme grad som København oplever problemer med romaer.

»Der bør ganske enkelt udstedes bøder, og hvis ikke romaerne betaler dem, så må de mødes med sanktioner på anden vis. Romaerne skal kort sagt stresses til at forlade centrum af København, så byens borgere og turisterne kan være i fred,« skriver Pia Kjærsgaard.

Læs hele indlægget her.