Pia Kjærsgaard ser frem til Wilders besøg

Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard glæder sig over, at Trykkefrihedsselskabet nu tager sagen i egen hånd og sørger for, at Geert Wilders kommer til Danmark

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er fint, at Trykkefrihedsselskabet nu viser handlekraft og inviterer den hollandske politiker Geert Wilders til konference om ytringsfrihed i København, når regeringen ikke kan finde ud af at invitere ham til den officielle antiradikaliserings konference til efteråret.

Det siger leder af Dansk Folkeparti Pia Kjærsgaard. DF har længe presset på for at få Wilders med på regeringens egen konference, men Venstre og Liberal Alliance har været imod.

- Hele diskussionen har været langt ude. Det er været pinligt, at der har været uenighed i regeringen, når der er tale om en finanslovbeslutning, siger Pia Kjærsgaard, der selv vil møde op for at høre Wilders på Trykkefrihedsselskabets konference, der finder sted 14. juni.

- Jeg støtter arrangementet 100 procent og deltager selvfølgelig, siger hun.

Striden om hollænderens mulige deltagelse i regeringens egen konference fik i sidste uge Liberal Alliance til at blokere for en kulturpakke på 150 millioner, der blandt andet skal bruges til at renovere Jellingestenene og fregatten Jylland. Torsdag forsøgte parterne at løse striden og indgå en ny aftale. Liberal Alliance mener, at de har fået vetoret i sagen, men det afviser Dansk Folkeparti.

/ritzau/