Pia Kjærsgaard ligger på hospitalet

Pia Kjærsgaard har lagt dette billede op på facebook med en hilsen fra sygesengen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard (DF) er indlagt på hospitalet, hvor hun er blevet opereret for slidgigt i halsen.

Operationen foregik tirsdag, men den 66-årige tidligere partiformand er tilsyneladende allerede ved godt mod.

Stemmen er lidt rusten, men humøret fejler absolut ikke noget.

- Jeg har det fint, jeg er lidt øm og stemmen er lidt hæs, fordi de har været inde at rode så meget i halsen, siger Pia Kjærsgaard til BT.

Pia Kjærsgaard har haft slidgigt i nakken gennem nogle år.

- Jeg aner ikke, hvordan det er opstået, men jeg har haft det i flere år. Det startede med ondt i nakken og jeg har længe gået og diskuteret med mig selv, om jeg bare skulle lære at leve med det. Der er jo mange, der døjer med det samme.

- Men til sidst kunne jeg nærmest ikke dreje hovedet, og så besluttede jeg mig for at finde et par dage i kalenderen, så jeg kunne blive opereret.

Dejligt at slippe for smerterne

- Jeg må sige, at jeg allerede kan mærke forskel. Jeg er meget forsigtig, men det her kan jeg mærke, at jeg bliver glad for.

- Når man har været så hæmmet i sin hverdag, kan det ikke undgås, at det påvirker humøret og det hele. Det bliver dejligt at slippe for smerterne, siger Pia Kjærsgaard.

Lægen, der opererede Pia Kjærsgaard var allerede forbi tirsdag eftermiddag og fortalte hende, at alt var gået helt efter planen under operationen.

- Jeg sagde også til ham, at nu hvor det var overstået måtte han godt fortælle mig, hvad han havde lavet. Han har simpelthen sat en lille plastikting ind i nakken, der hvor brusken er slidt væk.

Pia Kjærsgaard er blevet opereret på Center for Rygkirurgi, hvor nogle af landets fremmeste specialister i den slags operationer findes.

Allerede onsdag morgen fik hun gang i sin bærbare computer og lagt et statusopdatering på sin Facebook-profil, hvor hun skriver:

'Jeg måtte en tur på operationsbordet tirsdag. Jeg har i flere år døjet med slidgigt i halsen, og har længe overvejet en operation. I går skulle det så være. Lidt ubehageligt, men det er godt, at få det overstået. Jeg regner med at være hjemme igen senere i dag, og lover, at jeg også snart vil være tilbage på Christiansborg.'

I følge oplysninger fra Glostrup Hospital kan de fleste udskrives dagen efter operationen.

Trådene kan fjernes 6 dage efter operationen hos egen læge og man skal regne med at være sygemeldt to uger.

Normale aktiviteter kan opretholdes, men mere voldsomme med risiko for fald og tilskadekomst må udsættes til efter 12 uger.

De fleste vil have synkebesvær og smerter i halsen de første dage efter operationen.

Pia Kjærsgaard fortæller, at hun ikke vil tage nogen chancer, men hun håber på at kunne overvære Tivolis åbning senere på ugen, som hun plejer.