Pia Kjærsgaard: Flot at gå på pension som 81-årig

Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, respekterer prins Henriks beslutning om at trappe ned.

Folketingets åbning tirsdag d. 7. oktober 2014. Prins Henrik hilser på Pia Kjærsgaard ved ankomsten til Christiansborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Fredensborg: Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), fik sig lige som mange andre lidt af en overraskelse til champagnen, da hun så dronningens nytårstale.

Prins Henriks beslutning om at lade sig pensionere bakker hun dog fuldt op om.

- Stor respekt for dronningens og prinsgemalens beslutning. Det er uendeligt flot først at gå på pension, når man er 81 år, og jeg synes at vi har meget at sige prinsgemalen tak for, siger hun.

Pia Kjærsgaard er sikker på, at der er tale om en fælles beslutning, og hun har ingen grund til at tro, at det kommer til at få betydning for dronningens aktivitetsniveau.

- Jeg tror ikke, at det får nogen indflydelse. Jeg tror, at hun fortsætter ufortrødent, for det er hendes stil og hendes moral.

- Selvfølgelig spiller helbredet ind, men så længe hun kan, så er jeg sikker på, at hun fortsætter, som hun altid har gjort, siger den tidligere partiformand.

Den nuværende formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, har også fuld forståelse og respekt for beslutningen.

- Prins Henrik har ydet en god og engageret indsats for Danmark gennem næsten fem årtier, og hans beslutning medfører efter vores opfattelse ingen ændringer i forhold til kongehuset, skriver han i en pressemeddelelse.

/ritzau/