Pia Kjærsgaard, Dansk Folkeparti

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Hvad er de tre vigtigste krav fra DF til en eventuel ny VK-regering?

At vi får intensiveret arbejdet med at få sendt afviste asylansøgere hjem, at vi får stoppet bandekriminaliteten som primært begås af anden og tredjegenerationsindvandrere, samt at ældreplejen skal forbedres i forhold til de skrækeksempler, som har været åbenbaret i den seneste tid i primært de store byer.

2. Holder I nogensinde op med at kræve stramninger på udlændingeområdet?

Så længe vi som nu ser store problemer på området, er vi nødt til at være vakse og årvågne. I forhold til integrationen er det dem, der kommer hertil, som skal være mere imødekommende, så vi ikke skal stå klar og give dem i pose og sæk. Og så længe vi ser den meget grove voldskriminalitet begået af folk af anden etnisk herkomst, vil vi kræve, at der bliver gjort noget ved det.

3. Hvad gør I, hvis VK begynder at samarbejde med de Radikale?

Det er et fuldstændig hypotetisk spørgsmål, og skal jeg endelig gå ind i det, synes jeg, at Marianne Jelved (R) har svaret udmærket ved at sige, at Anders Fogh Rasmussen primært har tilrettelagt sin politik for at kunne indgå forlig med Dansk Folkeparti, og det lyder meget fornuftigt. Jeg kan ikke forestille mig, hvor de Radikale skal kunne gå ind i et samarbejde, og hvis de gør, så bliver der ændringer i udlændingepolitikken, og skattestoppet bliver til et skatteløft, og det tror jeg slet ikke, borgerne vil acceptere.

4. I flere målinger er I gået en smule tilbage i forhold til sidste valg. Hvorfor?

Det kan jeg slet ikke forholde mig til. Der er mange forskellige målinger, og i flere af dem ligger vi over valgresultatet. Så jeg venter til valget på tirsdag og tror, at vælgerne sagtens kan afgøre den sag. Men uanset hvad mener jeg, at DF har klaret sig ualmindelig godt. Vi er kun et knap 10 år gammelt parti, som har taget et meget stort ansvar i de seneste tre år, og vi føler en stor anerkendelse fra vælgerne.

5. Hvor mange mandater skal I have, før du er tilfreds?

Jeg har som succeskriterium, at flertallet med Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti er intakt efter valget. Det er det, der giver indflydelsen, og det, der gør det spændende at være folketingsmedlem for Dansk Folkeparti - at vi kan præge udviklingen og fortsætte det projekt, som blev sat i gang ved valget i november 2001. Det må ikke stoppe, og det ser meget fornuftigt ud lige nu.