Pia K.: Terrortrussel er kommet for at blive

Terrorsagen fra København udgør den tredje på kort tid og ligner derfor et mønster, lød det fra Pia Kjærsgaard, der på Dansk Folkepartis årsmøde langede ud efter Foghs eftergivenhed over for tørklæder og pressens til tider slatne forsvar for ytringsfriheden.

Formand Pia Kjærsgaard under partiets landsmøde i Odense lørdag 15. september 2007. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sonny Munk Carlsen

Efter at Dansk Folkeparti i måneder har surfet med på velfærdsbølgen og indgået en skatteaftale med regeringen, vil partiet nu igen have udlændinge og danske værdier øverst på den politiske dagsorden.

På Dansk Folkepartis årsmøde i Odense fortalte Pia Kjærsgaard i går, at ingen udlændinge »skal komme her til vores land og yppe kiv og skabe uro. »Der er ingen, der skal gøre mig – eller jer – utrygge i vores egne hjem,« sagde Pia Kjærsgaard i sin tale til de 700 årsmødedeltagere, inden hun citerede Matadors Mads Skjern: Der er »ingen, der skal komme med deres tro, og skabe ufred mit hjem«.

Pia Kjærsgaards hyldest til Korsbæks driftigste forretningsmand kom, efter at hun havde indviet årsmødedeltagerne i, hvordan hun en morgen i sidste uge fik at vide, at nu havde PET »slået til igen mod en gruppe formodede terrorister«.

»Det er nu tredje gang, politiet griber ind,« sagde hun og mindede om Glostrup- og Vollsmose-sagerne.

»En gang er ingen gang, som man siger, og to gange er to gange. Men tre gange, det er et mønster, en trussel, noget der ligner en uvane, som er kommet for at blive.«

Videre lød det med reference til Mads Skjern:

»Jeg tror, I ved, hvad jeg mener, og jeg skal nok komme tilbage til emnet.«

At dømme på det store bifald fra salen vidste DFerne godt, hvad Pia mente. Og hun holdt da også sit løfte om at vende tilbage til udlændingetemaet senere i sin timelange tale.

Tørklædedebatten blev livet op, og statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og den nye socialminister Karen Jespersen (V) fik hug for ikke at tage kraftigt nok afstand fra den muslimske hovedbeklædning.

»Når statsministeren ikke vil sige det, end ikke på grundlovsdag, så vil jeg godt sige det her fra årsmødet: Islamiske tørklæder og alt, hvad det repræsenterer, hører ikke hjemme i Danmark,« slog Pia Kjærsgaard fast.

Ingen blødsødenhed
Partiets medlem af Europa-Parlamentet Mogens Camre var endnu mere kontant over for dansk blødsødenhed.

»Det er os, der er så dumme at tro, at vores eftergivenhed vil få vores fjender til at se mildere på os, og virkningen er selvfølgelig den stik modsatte: De foragter vores svaghed, og derfor vil de optrappe forsøgene på at knække os,« forudså Mogens Camre og efterlyste en klar konsekvens:

»Vores efterretningsvæsen kan identificere de miljøer, hvorfra terroristerne rekrutteres – hvorfor tillader vi dem at blive i Danmark. Det svarer til, at England under Anden Verdenskrig havde tilladt tyske nazister at propagandere, uddanne terrorister og planlægge angreb på engelsk jord,« sagde Camre fra talerstolen og lod forstå, at danskerne kan lære meget af englænderne.

»Lod man Goebbels holder brandtaler mod Churchill på Trafalgar Square? Nej, selvfølgelig gjorde man ikke det. Men det er noget af den art, vi faktisk tillader. Vi må se i øjnene, at fjenden er bag vores linjer,« advarede Mogens Camre og slog til lyd for, at terrordømte skal fratages deres danske statsborgerskab.

Et DF-medlem var klar til at gå mere radikalt til værks. Fra talerstolen rettede Merethe Egeberg Holm et angreb mod Europas muslimer.

»Ud med alle muslimer i Europa og ind med jøderne i stedet!«, lød det fra Merethe Egeberg Holm.

Dansk Folkeparti har tidligere ekskluderet partimedlemmer, som fra talerstolen er kommet med racistiske udfald.

Partisekretær Poul Lindholm Nielsen siger til politiken.dk, at han ikke hørte Merethe Egeberg Holms tale, men nu vil undersøge, om hun overskred nogle grænser.

Fra talerstolen sluttede Merethe Egeberg Holm af med at udtrykke følgende ønske:

»Hver dag skal vi belemres med muslimerne i medierne. Kunne vi ikke få bare én muslimfri dag om ugen?«