Pia K.: Kvinder med burka skal vise ansigt i valglokalet

Hovedsag. Pia Kjærsgaard bakker nu op om Søren Krarup, som vil fratage burkaklædte stemmeretten

Dette syn vil Dansk Folkeparti ikke se i valglokalet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lea Meilandt Mathiesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard bakker nu op om Søren Krarup, der vil fratage burkaklædte muslimer deres demokratiske ret til at stemme ved ¬folketingsvalg.

»Det er fuldstændig absurd at forestille sig en burkaklædt kvinde gå ind i et valglokale og aflevere en stemmeseddel, når man faktisk ikke aner, hvem vedkommende er,« siger Pia Kjærsgaard.

DF-lederen ser endda problemet som større end bare burkaklædtes ret til at stemme.

»Det er et led i en større diskussion, for det samme gør sig gældende for andre identifikationskort som pas og kørekort. Kan man forestille sig, at politiet kan identificere dem, hvis de har et net ned foran øjnene?« spørger DF-lederen.

I gårsdagens udgave af Berlingske Tidende tog både De Radikales næstformand Morten Østergaard Og De Konservatives leder Bendt Bendtsen afstand fra Søren Krarups forslag.

»Det er et frontalangreb på grundlæggende demokratiske frihedsrettigheder. Vi er fuldstændig ligeglade med, om folk kommer iført klaphat, burka eller præstekjole. Det afgørende er, at flest mulige går ned og stemmer. Sådan er demokrati,« lød det fra De Radikales næstformand Morten Østergaard.